"Leeg nest" komt niet "Hollow", hoe zijn de oude mensen die een goed jaar hebben?

"Leeg nest" komt niet "Hollow", hoe zijn de oude mensen die een goed jaar hebben?

 Xinhua News Agency, Beijing, 14 oktober: "Leeg nest" doet geen "holte", hoe kunnen de oude mensen die plezier hebben?Xinhua News Agency, de huidige bevolking van 60 jaar en ouder is van 100 miljoen.

De vierde keer in de levensomstandigheden van ouderen in China toonde aan dat het aantal lege nesten 100 miljoen heeft overschreden.In het gezicht van een enorm leeg nest, hoe ze oud te maken, en de oude man is een belangrijk probleem geworden bij het reageren op verouderde strategie.

 Het bereiken van zware aarde vandaag Double Negende, in de lege nesters leven, verwachten we meer nieuwe veranderingen te zien.

 Mensen zonder thuiswonende kinderen, die hen begeleiden oud worden? "Mijn vader is 68 jaar oud, heeft een beroerte, zijn moeder stierf vijf jaar. Ik hou van het hele jaar door werknemers in Guangxi, zelden thuis komen, zijn er veel problemen van de dagelijkse zorg voor de ouderen." Xiangtan County, de provincie Hunan, Zhuhai Jiang oude zoon van Zhu Dong gevoel. 65-jarige Shanghai burger Wu Zhilin ongeluk sleutelbeen en borst ribfracturen.

"In het begin mijn operatie en revalidatie zijn vol van angst, psychologische druk." Epidemie redenen, niet terug naar zijn familie in een vreemd land, Wu Zhilin moest zelf arts, revalidatie te zien.

 Met de intensivering van de vergrijzing van de bevolking van mijn land, het aantal lege nest ouderen snelle groei. Volgens het Nationaal Comite voor de Vergrijzing statistieken, mijn land Ongeveer tweederde van oudere familieleden verscheen bijna lege nest fenomeen. Onderzoek toont aan dat meer dan negentig procent van onze ouderen hebben de neiging om de thuiszorg, en het land empty-nesters en steeds moeilijker voor de ouderen, de grijze druk.

 Xicheng District, Beijing Shichahai kantonrechter Office Public Service Center belangrijkste Renguo Yun zei dat de apotheek arts bijbehorende probleem is de oude mensen over het algemeen tot uiting.

Reporters geleerd dat Beijing gevestigde communautaire retributie Pension Post wordt begeleid door een arts kosten 60 yuan voor een uur, de mobiliteit van de ouderen actie, telkens ten minste twee escort te regelen. "Hoge kosten van de geneeskunde arts, is uitgegroeid tot te lastig een aantal alleenstaande ouderen.

"Zei Gavin.

 Anders dan het onderhoud, lege nesters psychische toestand urgente maatschappelijke zorg. West Valley district Community Wanbailin zou een 80-jarige vrouw niet uit te gaan nadat zijn vrouw overleed minder dan een gemeenschap cafetaria, leden van de gemeenschap niet de deur te laten.

Partij secretaris Community Li Xiao Ping zei, veel lege nesters relatief gesloten, eenzaam gevoel niet in staat om op te lossen. In landelijke gebieden, lege nest verschijnsel is even somber.

De zevende nationale volkstelling gegevens tonen aan dat van mijn land landelijk 60 jaar is het aandeel van ouderen van 65 jaar en ouder is%,% respectievelijk, hoger dan de stad% en%. Vergeleken met de stedelijke en landelijke gebieden is niet alleen een hoge mate van veroudering, pensioenen en zwakke infrastructuur, gebrek aan service kracht …… moeilijk om een arts om medicijnen te kopen zien, koken en winkelen moeilijk, pensioen en andere recreatieve moeilijke problemen, altijd geplaagd door lege nesters.

 Advance pensioen piloot, de oplossing voor de pijn van de lege nest behoud lege nesters uitdagingen op te lossen, meer werk is in volle gang.

 Gegevens van het ministerie van Burgerzaken blijkt dat vanaf het einde van 2020, de nationale piloot hervorming van thuis en community care services in 203 gebieden. Nog niet zo lang geleden, alleen thuis LIU Cui-hua oude man voelde plotseling pijn op de borst, kortademigheid, strekte zijn hand drukte op de belknop naast het bed, zei de dokter niet lang, personeel Furong District, Changsha Lotus Garden Street Park welwillende nemen community health service centers en straten zal nemen naar de ouderen. Camera’s, pagers, smart bewakingsapparatuur …… die in verpleeghuizen de juiste ouder apparaat, is de gemeenschap van "bewegen" in de lege nest ouderen. Meer maatschappelijke krachten in te voeren, waardoor lege nesters huis, behoud gemeenschap.

 Xicheng District, Beijing Shichahai straat te mobiliseren met pensioen "jonge" vrijwilligers en senioren "twinning" en laat de vrijwilligers en community care service herbergpersoneel vier keer per maand op het terrein inspectiebezoeken diensten; Xiangtan County van de provincie Hunan geografische kenmerken, innovatie te cre?ren "party + Lin Xiang Yi oude" landelijke ouderdoms-service systeem, de vorming van één van de vijf pensioen model; Chengguan District van Lanzhou City, Gansu provincie aan de gemeenschap, "verpleeghuis" te bouwen, community-verankerde de "embedded pensioen "doek zijn gemakkelijk te herkennen, klein maar uitstekende, persoonlijke, niet verlaten huis heeft, om de gemeenschap op te lossen dineren zonder thuiswonende kinderen, toilet, revalidatie behoeften ……" empty nesters noodzaak tot instandhouding van de hele samenleving om samen te werken, join krachten. "Zhejiang University Management School van de vergrijzing en directeur van de pensioensector onderzoekscentrum Xing de groep zei dat op dit moment, de voortgang conditie veroudering transformatie van ons land nog te upgraden, bevordert de kwaliteit van de zorg en diensten is ook geen uniform aan het gebrek aan hulpverleners pensioenbehoefte ouderdom te voldoen aan verschillende pensioen model te ondersteunen "overal." Zich te ontdoen van de "holle", en actief inspelen op de vergrijzing van hoe een groot aantal lege nesters maken zich te ontdoen van "lege nest syndroom" van de "holle" echte gevoel van geluk? Experts geloven dat de overheid, de samenleving en de ouderen oog op de vergrijzing, zonder thuiswonende kinderen in het bijzonder moet dialectische, om te gaan met "rijpingsperiode" met een positieve houding.

 "Silver tide" kan een "lang leven dividend." Geworden

Onze 60 jaar en ouder de bevolking, 60-69 jarige jonge oudere bevolking goed%. Deze jonger lichaam dan gezonde oudere mensen, de meeste van hen hebben het voordeel van de kennis, ervaring, vaardigheden en een groot potentieel voor actief ouder worden.

 In Jiulongpo District Stone Village gemeenschap "gedeelde oma" algemeen welzijn project in volle gang.

Lege nesters kinderen naar school te helpen werkende gezinnen in de gemeenschap, en student vrijwilligers te begeleiden kinderen om te leren om samen te spelen. Leiders van de gemeenschap zei dat dit is niet alleen zo dat de ouderen krijgen spirituele voldoening, maar ook op het werken ouders van jonge koppels de lasten. Lege nesters "go home" happy mood "thuis."

 Integreren in de maatschappij, zodat lege nesters niet langer alleen. Xiangtan County in de provincie Hunan zijstraten thuiswonende ouderen crèches, een tiental oudere mensen verzamelden zich hier, speelkaarten entertainment, het beoefenen van kalligrafie, schaken …… "Er is ruimte, recreatieruimte, kantines bejaarden, oude mensen bijeen te brengen entertainment , huis is niet thuis, verspreid niet alleen, niet een betaalbare prijs. "67-jarige gepensioneerde leraar Jian-liang gulle lach. Kaifu District, Changsha, 77-jaar-oude lege nesters gemeenschap Zhu zei de grootmoeder, een persoon thuis het grootste deel van de tijd om te gaan met het eten, en nu krijgen we in de gemeenschap, zodat de "oude kantine" in oude vrienden uitwisselingsplatform. Associate Professor of Gerontology Institute van de Renmin Universiteit van China Tang Dan zei, het publiek moet goed traktatie ouderen lege nest fenomeen, het veranderen van de al lang bestaande kennis van de ouderen en ouderdom, met een positieve en optimistische houding ten opzichte van lege nesters accepteren, actief ouder op het gezicht. (Write Reporter: engineering van, deelname Reporter: Tai Crestron, Xie Ying, Zhou Rui, Wu Xu, Ma Xiaoyuan, Gong Wen, Ding Ting) (End).